• Husrenoveringen.se

Älggryta

Skriven av Marie.

I helgen tillagade jag min allra första älggryta. *Lite stolt* Jag lät dock grytan koka mer än dubbelt så länge som det stod i receptet. Köttet blev jättemört och gott. Jag slog även i lite köttbuljong för att få lite mer smak på såsen.

Älggryta

Antal portioner: 6

Ingredienser

800 g grytbitar av älg
salt och peppar
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 morötter, i bitar
10-tal steklökar
1 klyfta rotselleri, i stavar
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
6 enbär
1/2 flaska rött vin
1/2 dl grädde
matfett till stekning

Gör så här

1. Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta, strö på timjan och mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré.

2. Bryn morötter, lök och rotselleri i matfett och lägg i. Tillsätt kryddorna och slå på vin så det knappt täcker.

3. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet. Smaka av såsen. Runda av med lite grädde.

Bild och källa recept.nu