• Husrenoveringen.se

Bosch köksmaskin

Skriven av Marie.

Köksmaskin
I helgen invigdes vår julklapp. Det vi gjorde var Paj med krabba och ädelost. Jag tyckte inte den var så god men F gillade den.

Paj med krabba och ädelost

Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
40 g smör
1 dl Kesella lätt
2 - 2 1/2 dl grahamsmjöl

Fyllning:
2 små päron
1 burk krabba, ca 200 g
1 knippe dill
1 1/2 dl Kesella lätt
1 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 ägg
50 g Kvibille riven ädel

Gör så här
Pajdeg: Smält smöret och låt svalna något. Blanda Kesella, smör och mjöl. Låt degen vila i kylen ca 15 min. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla degen tunt och klä en pajform (ca 23 cm i diameter.) Förgrädda ca 10 min. Sänk värmen till 175 grader. Fyllning: Skala och kärna ur päronen. Skär dem i tärningen. Låt krabban rinna av. Hacka dillen. Mixa samman Kesella, grädde, ägg och ost. Fördela päron, krabba och dill över botten på pajskalet. Häll över ost- blandningen. Grädda i ugn ca 40 min. Servera med sallad.

Källa: Kesella - till mer...
www.arla.se 2010