• Husrenoveringen.se

Rabarberpaj

Skriven av Marie.

Som jag skrev i juni hade vi gott om rabarber. Jag frös in en del av dem så gott att plocka fram såhär på höstkanten och göra lite paj av. Vill tipsa om ett himla enkelt och gott recept.

Rabarber

Knäckig rabarberpaj med havregryn

Ingredienser
4-5 rabarber stjälkar (stora)
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver

Beredning – gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Skölj rabarbersjälkarna och skiva de i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg rabarberskivorna i en ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
5. Häll smeten över rabarberskivorna.
6. Grädda rabarberpajen ugnen i ca 25 minuter.

Servering
Servera rabarberpajen ljummen med vaniljglass.

Tips!
Man kan även byta ut rabarberna mot t.e.x hallon, äppel eller blåbär.