• Husrenoveringen.se

Födelsedagstårta

Skriven av Marie.

Ägg och socker skulle vispas i 10-12 minuter Chokladganache Jordgubbsmousse

Täckt med chokladganache Marsipan och sockerpasta på Redo att ätas upp

När det var min tur att fylla år bakade jag en tårta med chokladbotten och fyllningar av chokladganache och jordgubbsmousse (färgat orange för att matcha dekorationen). Locket bestod av marsipan och dekoration av sockerpasta.

Chokladbotten var mycket enkel att dela i tre delar så tänkte dela med mig av receptet nedan. Det blev cirka 12 bitar då all choklad gjorde den rätt mäktig.

Recept Chokladbotten

3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker i 10-12 minuter, enklast att göra i assistent!
Smält smöret och häll sedan mjölken i smöret. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Viktigt att röra försiktigt så inte "äggbubblorna" försvinner. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter. Jag använde en form som var 20 cm i diameter.

Chokladganache

200 gram choklad av valfri sort
3 dl vispgrädde

Hacka chokladen. Hetta upp grädden men låt den inte koka. Rör ner chokladen och smält den på svag värme, får inte koka. Häll över i en skål (gärna en du kan vispa i). Låt stå kallt i några timmar. Vispa upp till ett härligt fluff. Denna chokladgrädde räckte både till ett lager fyllning och täcka tårtan med.