• Husrenoveringen.se

Ett recepttips såhär i svamptider

Skriven av Marie.

Kantareller

Ljummen pastasallad

När du kommer hem från skogen med en näve svamp eller två är det den här rätten du ska laga. Snabbt, enkelt och mumsig. Ta annan svamp om du inte får tag på kantareller. Spana i grönsaksdisken om du inte är svampplockare.

Till 4 personer behöver du:

400g penne-pasta
100g champinjoner
100g kantareller
4 sparrisar
1 röd lök
salt & peppar
balsamvinäger
olivolja
smör

1. Koka pastan i riktigt med saltat vatten enligt anvisning på paketet.
Lägg i sparrisen när det återstår 4 minuter av koktiden. Häll i ett durkslag, spola kallt vatten.

2. Rensa och skär svampen i mindre biter. Skiva löken.

3. Stek svampen i lite smör tillsammans med löken. Salta och peppra.

4. Häll ner pastan i svampen och blanda. Ringla över olivolja och balsamvinäger.

Källa: Willys