• Husrenoveringen.se

Vad händer hos oss då?

Skriven av Marie.

Brunnsborrning Brunnsborrning Vedskjul

Fågelbajs Fågelbajs Kossorna är våra närmaste grannar på sommaren

Trädäck Gräs

Vattnet i brunnen vi grävde för två år sedan innehåller från och till mycket humus (COD). Detta orsakar ett missfärgat vatten i en gul-brun färg; lagom skoj när man ska tvätta vittvätt!! Att sätta in nya filter som tar bort detta skulle bli en dyr historia så därför tog vi beslutet att BORRA en ny brunn istället. I och för sig inte en så billig lösning det heller men sannolikheten att vi kan få bra vatten är större. Så nu i två dagar har vi haft besök av två brunnsborrare. Bak den nya brunnen tar ett litet vedskjul form.

Vidare har vi i cirka två månaders tid varit terroriserade av en koltrast. Han ser sin spegelbild i vår svarta SAAB och verkar tro att det är en annan hane som han försöker "mopsa" sig mot. Detta innebär att han sitter på och flyger runt bilen så den är ständigt nerbajsad! Lite trevligare djur tycker vi nog då kossorna är; våra närmaste grannar på sommarhalvåret. De flyttade ut hit förra veckan; ett härligt sommartecken.

Trädäcket tar form och är snart klart. Sen är det lite pill med räcke och trappa kvar. Sist men inte minst har vi sått lite gräs kring den gamla brunnen. Det är vad som hänt hos oss den senaste veckan!